november rain

Ieri  m-am trezit în plin concert al primăverii interpretat de un trio de mierloi talentați. Astăzi am sperat sa asist la primele masuri ale unui concert de peluză și frasini, aceași melodie, dar în interpretare largită, macar un cvartet. Am scos o ureche pe geam si am auzit o întraga simfonie a ploii de toamnă.

Indispus mi-am facut cafeaua si am pornit-o spre sufragerie s-o beau în fotoliu în timp ce ma enervez cu  breiching niusurile. În drum mi s-a agatat mâneca halatului de clanța ușii, acțiune soldată cu împraștierea cafelei pe o distanța de cinci metri in fața mea. Însoțită și de spargerea cănii cu chipul lui Băsescu între doua inimioare, primită ca incentive electoral la un semafor.  Am adunat ce a rămas din privirea președintelui, am strâns și lichidul brun-călduț preparat din ultimele două lingurițe de cafea din casa, mi-am bombanit soarta potrivnică si am pornit-o spre baie, sa-mi iau dușul de dimineață.

Am scos-o pe Runa afara, făcându-ne fiecare treburile, ea să alerge pisica rătăcită prin zona ei de acțiune, eu să-mi trec în revistă agenda. Am terminat și am intrat în casă, Runa a profitat de lipsa vigilenței și ușa de la dormitor deschisă și s-a suit fericită, plina de noroi  și șuroind de apă, pe așternutul care avea o calitate de excepție, era singurul care mai rămăsese curat, neînvrednicindu-mă de ceva vreme cu spalatul.

Am plecat spre servici, am oprit sa iau o cafea de la un OMW, în drumul retur spre masină am cedat dreptul de trecere unuia care n-a redus viteza la intrarea în singura baltă din benzinărie, reușind un spectaculos joc de ape murdare, indreptate spre camașa mea albă, pantalonii bleumarin si cravata albastră cu dungi galbene, ce  a împrumutat feței mele, pentru câteva secunde, culorile, etalate alternativ. Noroc ca era cald în mașina, îmi scosesem haina și am zis ca n-o să-mi fie frig în ăia opt metri pâna-n benzinărie, bine am făcut.

Am parcat în burta mall-ului și am urcat in holul luminat unde se auzea unul cântând cât îl țineau difuzoarele „…fa-a-a-ching no-ve-e-em-băr rein”.

Câta dreptate ai tu, cântarețule!

Anunțuri


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s